Как перманентно да изтриете Facebook акаунта си

26 12 2011

По данни на българо-датската компания Komfo, българите които ползват Facebook са точно 2 183 220. В тази цифра влизат всички, които са се логнали към най-популярната социална мрежа в света поне веднъж за последните 30 дни.

Перманентно изтриване на Facebook акаунт

1. Логнете се във Facebook акаунта си.

2. Отворете Account Settings.

3. Под Linked Accounts, кликнете на Edit. Махнете всички свързани акаунти. Защо? Защото ако се логнете отново във Facebook през следващите две седмици с перманентно изтрития си акаунт, той всъщност няма да бъде изтрит. Ако се логнете с който и да е от акаунтите в Linked Accounts, автоматично ще се върнете към Facebook.

За да сте сигурни, че процеса по изтриването ще мине безпроблемно, продължете със следните стъпки…

4. Отворете Privacy Settings.

5. Отворете Apps, Games and Websites.

6. Под „Apps you use“, кликнете на Remove. В списъка отстранете всички приложения, игри и уеб сайтове.

7. Ако искате все пак да запазите данните от профила си на хард диска, сега е времето да го направите. Отворете Account Settings и кликнете на Download a copy of your Facebook data.

8. В Search полето на Facebook въведете „Facebook Help“, от тук можете да получите доста допълнителна информация за самото деактивиране. Но линка, който ви трябва е http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account

Какво още трябва да знаете?

Дори стриктно да сте следвали горните стъпки, ако в следващите две седмици след изтриването на акаунта все пак се логнете, то той автоматично ще бъде възстановен. Ако не се логнете в рамките на 14 дни, акаунта ще бъде перманентно отстранен.

Веднага след като изтриете акаунта си, изчистете кеша на браузъра, който използвате, за да се логвате във Facebook. Това е друг метод, за да се подсигурите, че няма инцидентно да се логнете отново.

Добре е да знаете, че Facebook предоставят следното юридическо становище по отношение на изтриването на акаунтите: „Копията на някои материали (снимки, бележки и т.н.) могат да останат на сървърите ни поради технически причини, но тези материали ще бъдат откъснати от всякакви лични идентификатори и ще бъдат напълно недостъпни за другите потребители ползващи Facebook.“ С други думи, данните ви ще бъдат запазени на сървърите на социалната мрежа, но няма да бъдат разпознавани като ваши лични данни, както и никой няма да може да търси тези данни. Евентуално, старата ви информация ще бъде презаписана и завинаги изтрита.

Ако все пак, случайно се логнете във Facebook акаунта си след като сте го изтрили, ще трябва да повторите гореописаните стъпки.

Статията е от PSWORLD.BG

Advertisements

Действия

Information

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s




%d bloggers like this: